Interieur inspiratie

Inspiratie: De slaapkamer van Ben!

Hoi!

Ik ben Kim en woon samen met mijn vriend André en onze zoontjes Ben (6) en Sam (3) in Nootdorp. Anderhalf jaar geleden ben ik begonnen met een volledige re -styling van ons huis, startend bij onze slaapkamer, de begane grond en de zolder.

Omdat Sam te groot werd voor zijn ledikant kreeg ook zijn babykamer een make-over naar peuterkamer. Zowel Sam als Ben vonden de nieuwe kamer ‘supermooi’.

Ben had bij de geboorte van zijn broertje al een nieuwe kamer gekregen, waarin een heel stoer Cars bed stond. Ik vond het rode bed met bijbehorende kast maar niks, dus mijn handen jeukten om er iets mee te doen. Maar ik zei niets, want zo lang had hij deze kamer nog niet en hij was er blij mee. Toch?!

Enkele weken voor zijn verjaardag waren ze samen in Sam z’n nieuwe kamer aan het spelen toen Ben zei “ik weet wat ik als cadeau wil vragen mama, ik wil graag een nieuw bed. En eigenlijk wil ik ook zo’n mooie nieuwe kamer als Sam!”.

Dat hoefde je mij geen twee keer zeggen, dus die avond nog maakte ik een moodboard van alle ideeën die ik stiekem al in mijn hoofd had zitten.

 

*Moodboard is aangepast door Interior by Hegeman

Mijn moodboard startte ik met het geweldige behang van Pimpelmees, in de kleur terracotta. Ben mocht zelf de print kiezen, en hij koos voor de giraffen. Omdat hij vroeg of hij een ‘tenten-bed’ mocht, koos ik voor een houten bedhuisje wat ik aankleedde met terracotta- en bruintinten. Ik overwoog om een hoes te maken voor over het bed, maar heb uiteindelijk gekozen voor 9 meter bruine stof die in twee banen los eroverheen hangt. ’s Avonds sluiten we de doeken, zodat hij ook echt in een tent kan slapen. En omdat het hierdoor lekker donker is, slaapt hij ook langer uit (bij deze dus gelijk een tip!)

Om in het dierenthema te blijven koos ik op de andere muur ook voor een dierenprint behang (Kwantum), maar nu in grijstinten. Dit behang laat zich heel fijn combineren met hout, rotan en ook hier weer bruintinten. In Sam z’n kamertje had ik al gekozen voor het Ivar kastje van Ikea en ik vond het zo’n fijne kast dat ik ‘m ook in Ben z’n kamer wilde hebben. Dit keer kocht ik er een via Marktplaats met een wat verweerde look, plaatste onderin houten pootjes van Pretty Pegs, en liet een houten plank op maat zagen, die ik bruin beitste en erbovenop legde.
Een toffe poster in een lijst op de kast, kapstokje aan de muur en eigenlijk heeft het geheel niet veel meer nodig toch? Om de kamer af te maken kocht ik nog enkele houten en rotan accessoires en was ook deze kamer klaar, én Ben heel blij 😊

Wil je meer zien van de restyling van het huis van Kim? Klik dan op de volgende link: https://www.instagram.com/binnenbijkim/

Liefs Kim

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.