Interieur

Twijfel je over behang?

Oke, ik heb iets leuks. Althans, ik vind het helemaal leuk!

Op Instagram zag ik een mooi behangetje voorbij komen bij iemand, en die past perfect bij de kleuren van de muur, maar ook de slaapkamer van Bodhi.
Dus ik ging eventjes bekijken welke muur ik nog een behang kon geven, alleen was dit wel een lastige. Een hele muur is misschien iets te aanwezig in de slaapkamer van Bodhi, maar ook omdat een andere muur in die slaapkamer al behang heeft was dat niet echt een optie. Toch was ik helemaal verkocht en moest dit leuke printje een plekje krijgen op de slaapkamer.

Dus wat heb ik gedaan? Ik heb gekozen om het behang in een fotolijst te plaatsen. Zo ziet het er leuk uit, hou je ruimte op de muur over en is het niet te aanwezig.
Ook kun je het snel veranderen. Een ander behangetje, een ander kleurtje etc.

Mocht jij nu twijfelen of je een muur geheel wil behangen, hoe het oogt en of het niet te druk is? Wellicht is dit ook een optie voor je! Leuke tip toch?

How to do it?
Zorg dat je voldoende behang hebt waar je een mooi stuk uit kan knippen. Soms hebben behangwinkels nog wel een stuk over wat je mag ‘hebben’ en hoef je geen hele rol te kopen. Vervolgens zoek je een leuke fotolijst die voldoende groot is, na jou wens. Als je een te kleine lijst neemt, word het namelijk druk. Des te groter de lijst, hoe rustiger en chiquer het oogt. Ik heb gekozen voor een 70×50 lijst van Ikea. Een mooie strakke zwarte rand en voldoende groot.
Je kan natuurlijk de paspartoe van een lijst gebruiken om zo aan de achterkant van het behang het formaat te bepalen en af te tekenen om uit te knippen. Let wel op; doe dit vooral aan de achterkant, zo voorkom je eventueel teken lijnen. En de laatste stap; knippen!

Tip: Haal het plastic of glas weg en plaats deze achter het behang voor extra stevigheid. Ten eerste geeft het een mooie uitstraling. Mocht het behang een motief of reliëf hebben, dan komt dit mooier uit en is het ‘voelbaar’.

Fotolijst: Ikea Ribba 50×70
Behang: merk: Noordwand

https://noordwandwalldecoration.com/zero-artikelen.html

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.