Kids

DIY Jungle traktatie

DIY Jungle traktatie

Een traktatie voor Vayèn Beau. Nu ze grote zus is geworden, is er weer een reden om een leuke traktatie in elkaar te zetten. En ja, ik vind het leuk om hier even mee bezig te zijn van te voren. Wat wil ik maken en doe bijvoorbeeld ideetjes op via Pinterest. Omdat Vayèn een broertje heeft gekregen, wilde ik wel iets ‘stoers’ als traktatie.

Wat heb je nodig?
– Kleine glazen potjes (Action)
– Een gouden verfspuitbus (Action)
– Een lijmpistol of seconde lijm
– Jungle diertjes (Lobbes.nl bijvoorbeeld).
– Nep blad (in mijn geval klimop)
– Een gouden touwtje (of een andere kleur)
– Traktatie inhoud, bijvoorbeeld apenkoppen, marsmellow’s, rozijntjes, soepstengels oid.

 

Als eerste heb ik de diertjes aan hun poten vastgelijmd op het dekseltje met het lijmpistol. Deze moet je wel even goed vasthouden, anders laten ze snel(ler) los.

Vervolgens heb ik ze buiten op een krant, goud gespoten. Dit moet wel enkele keren, want anders dekt het niet mooi. Ik heb geen primer gebruikt. Deze had ik namelijk niet in huis en in de Corona periode waren de winkels dicht, net nu ik deze traktatie wilde maken. Dus zonder primer, gaat het ook prima.

 

Goed laten drogen en het volgende was aan de beurt. In de klimop-blaadjes heb ik met een perforator (of zo’n tang waar je riem gaatjes mee maakt) een gaatje in het blad gemaakt zodat hier het touwtje door heen kan. Easy peasy nog he?

De volgende stap was het maken van tekst kaartjes waar (in mijn geval) op stond dat Vayen grote zus is geworden, en ook deze reeg ik aan het zelfde touwtje waar het klimop blad aanzat.

 

De potjes heb ik gevuld met kleine soepstengels (Vayèn zit op een kinderdagverblijf waar er op haar groep ook baby’s zitten, dus vandaar deze keuze in plaats van snoep). Maar uiteraard zoals eerder vermeld, apenkoppen zijn ook leuk, banaan snoepjes of dropjes. Matcht ook wel lekker bij het thema.


– Heb jij nu ook een leuke DIY op interieur of kids gebied? Vind je het leuk om dit te delen? Stuur mij dan even een e-mail of berichtje op Instagram! X –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.