In de spotlightInterieur

Gastblog: Geluk zit vaak op een klein muurtje!

Hoi! Leuk dat je dit blog leest. Mijn naam is Jacqueline, 36 jaar en samen met mijn vriend Niels zijn wij Binnenzoet gestart. Een webshop in duurzaam en CO2 neutraal behang. Nou hoor ik je denken, wat is er dan duurzaam en CO2 neutraal?? En waarom een webshop in behang? Lees vooral verder en raak geïnspireerd door ons verhaal.

Ken jij ook het gevoel dat je tijdens de middelbare school keuzes hebt gemaakt in bepaalde vakken, daarna een opleiding afgerond, een baan gevonden, je hebt een mooi en goed leven, maar na 10-15 jaar denk je, is het dit? Blijf ik hier nog 30 jaar werken? Ik heb nog dromen, ik wil zo graag iets anders, maar wat? Wat kan ik nou eigenlijk, wat wil ik precies en vooral ook, durf ik mijn leven te veranderen? 

Ik heb een heerlijke baan in het onderwijs! In de bovenbouw havo/vwo geef ik het vak bedrijfseconomie en hoop ik mijn leerlingen iets bij te brengen over ondernemerschap. Dat was blijkbaar de trigger om op zoek te gaan. Ik wilde ook graag ondernemer worden en nadat wij veel met interieur bezig waren voor ons nieuwbouwhuis, kwam het idee om te starten met een eigen webshop in behang. Ik merkte dat ik het moeilijk vond om behang te vinden waar zowel kinderen en ouders blij van worden. Onze dochter van 5 jaar wil het liefst zo veel mogelijk felle kleurtjes, spulletjes, unicorns, ballerina’s en ga zo maar door. Als moeder denk ik dan, aaahhh!! Dit is niet helemaal wat ik in gedachte had, want hoe krijgen we dit nou weer leuk passend in ons huis??

 

Herkenbaar? Daarom zijn wij gestart met Binnenzoet. In onze ontwerpen hebben we rekening gehouden met de wensen van kinderen, maar dan in een kleur en stijl waar ouders ook van houden. Kind blij, ouders blij 🙂 Zo zie je op deze foto zeemeerminnen en unicorns, de droom van veel meisjes, maar dan in kleuren die matchen bij de rest van je woning. Ook hebben we behang voor jongenskamers en veel prints hebben we in neutrale tinten, die zowel voor meisjes als jongens geschikt zijn. Naast kinderbehang hebben we ook een kleine collectie voor de woonkamer en slaapkamer voor volwassenen. 

In de zoektocht naar een drukker zijn wij uiteindelijk terecht gekomen bij een Belgisch bedrijf. Zij drukken met de nieuwste technieken, waardoor er minder afvalstoffen verloren gaan. Daarnaast liggen er ruim 2.000 zonnepanelen op het dak en het behang wordt alleen op bestelling geproduceerd om verspilling tegen te gaan, dit alles maakt ons behang duurzaam. En dat voelt zo goed! Waar wij ook bewust voor hebben gekozen is de commitment aan een goed doel door per rol behang een gedeelte van de opbrengst te doneren. Dit goede doel is bosbescherming, omdat behang voor een groot deel bestaat uit papier. Bossen slaan de meeste CO2 op, door weer een stukje terug te geven aan de natuur, kunnen we CO2 neutraal drukken.

Mocht je door het lezen van dit blog graag al onze ontwerpen zien? Laat je inspireren op onze site, www.binnenzoet.nl. Daar vind je nog meer foto’s. Ook kun je ons volgen via instagram.com/binnenzoet/

Lieve groetjes, 

Jacqueline

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.