Interieur

First time: behangen

De oude slaapkamer van Vayèn Beau mag omgetoverd worden tot een babykamer voor een jongen. Zo wilde ik dus de hoge lambrisering wat roze geverfd was weer terug in de oude kleur. Waar tevens het gehele huis mee geverfd is. Histor Trout Grey. Zo gezegd, zo gedaan. Vayèn naar oma & opa, zodat wij de tijd hadden om rustig aan deze slaapkamer te beginnen en geen peuter om ons heen te hebben.

Al een tijdje had ik in gedachten om een wat ‘luxere’ uitstraling te creëren op de babykamer wat in ons gehele huis naar voren komt. Ik ben gaan Pinteresten (is dit een woord?). Babyblauw moest het niet gaan worden, ik hou immers niet zo van dat lichte blauw. Groen? Yes, past ook wel bij de rest van het huis, met een vleugje goud en uiteraard zwart.

Via Ted Interior kon ik een staaltje Arte Behang opvragen. En eigenlijk was ik vrij snel tevreden met dit staaltje. Ik heb hem tegen onze muur gehouden, matcht dit een beetje qua kleur? En yes, dat deed het! Dus bestelde ik twee rollen van dit behang. Helaas kon dit niet met èèn rol vanwege het oppervlak. Maar aangezien wij toch nog nooit hebben behangt, waren twee rollen nog niet eens zo heel gek. Konden we een stukje ‘verprutsen’ zeg maar.

Hoe begonnen wij nu met behangen? Van te voren had ik wat YouTube filmpjes bekeken, zo makkelijk als het leek – dat moest ons toch ook wel lukken?!

We hebben een behangrol uitgerold op de vloer. Uiteraard eerst even de lengte op gemeten van de muur en aan beide kanten een cm of 10 over gehouden (het kan ook minder, maar we wilden het zekere voor het onzekere en geen stuk te kort komen aan de boven of onderkant).

Vervolgens hebben we de tweede baan ook op de grond gelegd, om zo het patroon ’te zoeken’. En ook deze hebben wij weer afgeknipt. Idem voor baan 3 en 4.

Behanglijm was gekocht en alle andere benodigdheden ook (een stanleymes, een behangspatel, een behangborstel, een grote waterpas etc).

Nou, dus ik had gezien via een YouTube filmpje dat je bij de achterste baan het makkelijkste kan beginnen, want anders zou je op de ‘naden van het behang’ in het behang kijken ofzoiets? Dat deden wij dus maar keurig.

 

En eerlijk, de eerste baan ging best goed. Even wat wrijven met de behangspatel zodat de luchtbellen eronder vandaan kwamen en tada! Resultaat mag er zijn toch? Alleen, hadden we wel voldoende lijm eronder gesmeerd tegen de muur? Geen idee! Puur op de gok.

Maar toen kwam er een klein probleempje, omdat het een patroonbehang is moet je hem in spiegelbeeld op de vloer neerleggen wanneer je met de achterste baan begint. Dit hadden wij natuurlijk van te voren niet bedacht, want ja het is en blijft nog steeds de eerste keer behangen. Dus baan twee moesten we iets opnieuw gaan schuiven zodat het patroon alsnog kloppend was. Halleluja dat we aan beide kanten 10 cm te veel hadden afgeknipt 🙂

En zo volgde ook baan 3 en 4..

Ziezo! Dat zit erop.
En of wij het nog eens zullen doen? Ja, maar voorlopig nog niet. Ik geloof best – hoe vaker je het doet, hoe sneller en meer handigheid je erin krijgt. Was het heel erg moeilijk? Nee, ook dat viel wel mee. Het is voornamelijk netjes werken en geduld hebben.

Ik ben trouwens wel benieuwd, wat vinden jullie van het eindresultaat? De styling foto’s zullen snel volgen in een blog en op Instagram.

4 gedachten over “First time: behangen

  1. Mooi! Welke behanglijm heb je gebruikt? En heb je de muur ingesmeerd met lijm of het behang? Ga binnenkort met dit behang aan de slag in de woonkamer dus ben benieuwd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.