Interieur

Inspiratie: ‘Het hoeft niet veel geld te kosten’

Vanaf het moment dat we wisten dat we in verwachting waren van ons eerste kindje sloegen de hormonen en daarbij ook de fantasieën gelijk toe. Is dit echt of droom ik? Wordt het een jongen of een meisje? Op wie gaat hij/zij lijken? Hoe gaan we de babykamer inrichten? Welke kinderwagen gaan we kiezen? Wow, overweldigend wat zo’n positieve test met je doet!

Ik had met mezelf afgesproken te wachten met babyshoppen tot de 20 weken echo zodat ik zeker wist dat alles goed zou zijn.
En ja, gelukkig was alles helemaal goed en zijn we in blijde verwachting van een meisje!!

Yesss, nu kan het shoppen eindelijk beginnen!! Maar waar begin je en hoe pak je het aan? Ik had al de nodige ideeën opgedaan op instagram en pinterest. Wat een super uitkomst is social media 😉
Ons meisje moet tenslotte een prachtig kamertje krijgen. We waren er snel uit dat we de kleuren een beetje neutraal wilde houden. Een roze prinsessenkamer is niet echt aan ons besteed.

Ik zag op facebook een advertentie voorbij komen van een hele gave babykamer die te koop stond. Geen standaard kleuren maar grijs met ledere greepjes. Binnen 5 minuten had ik gereageerd maar dat bleek niet snel genoeg. Toen bij navraag bleek dat ze de meubeltjes zelf zo mooi hadden opgeknapt dacht ik, dat kunnen wij ook!
Hopsakee, het speurwerk op marktplaats begon. Al snel vond ik een (niet echt aantrekkelijk uitziende) babykamer. De kastjes leken bijna uit elkaar te vallen en op de metalen greepjes zaten de klodders witte verf. Ik dacht alleen maar: ‘Daar moet je doorheen kijken’.
Zo gezegd zo gedaan. Voor een mooi prijsje mochten we de babykamer ophalen. Het ledikantje was ontzettend zwaar. Het was een zelf gemaakt massief houten bedje. De kast en commode gingen al heel wat jaren mee en dat was ook wel te zien.

Eenmaal thuis dacht ik, ‘Ohjee wat hebben we toch gekocht, ik hoop dat het uiteindelijk wat moois wordt’.
De volgende dag kon het klussen beginnen. Schuren en schilderen. Uiteindelijk was pas de derde kleur grijze verf degene die we echt mooi vonden. Er zit dus een goede, dikke laag verf op de meubels. Mijn geduld werd deze weken behoorlijk op de proef gesteld.
Toen eenmaal de leren greepjes erop zaten was ik helemaal happy en was het precies wat ik voor ogen had!

Nu de rest van het kamertje. Willen we een kleur op de muur en welke kleur dan?
Met mijn speurwerk op social media had ik gezien dat een rustig kamertje heel mooi kan worden met mooie gekleurde accessoires.
Wij naar de bouwmarkt en we kamen thuis met 10 verschillende staaltjes. We kozen voor heel licht grijs en wilde hiermee op de lange muur een lambrisering schilderen.

Ik had gezellig een dagje met vriendinnen in Amsterdam en mijn vriend zou het kamertje schilderen zodat als ik thuis kwam het af zou zijn.
Toen het klaar was stuurde hij me een foto. Ik dacht meteen: ‘Neeeeee, dit is niet wat ik wil’. ’s Avonds ben ik meteen gaan kijken en toen ik het zag was ik super verdrietig. Ik wilde het niet laten blijken aan mijn vriend, hij had tenslotte zo z’n best gedaan.

De volgende ochtend ben ik nogmaals gaan kijken maar nog steeds vond ik het helemaal niks. In plaats van grijs leek de muur paars, blauw. Een hele kille kleur. Na de nodige tranen (tja, hormonen doen wat met je) stelde mijn vriend voor nogmaals naar de bouwmarkt te gaan om een andere kleur te kiezen. Hij had alleen wel pas over 2 weken tijd om het opnieuw te schilderen. (Dat is niet het antwoord wat je wilt horen.) Het moet NU! NU ben ik verdrietig en NU moet er een nieuwe kleur op. Ach, die arme jongen heeft het met me te stellen maar die zelfde middag zat er een mooie oker gele kleur op de muur. Ik was helemaal blij. Deze kleur was zoveel vrolijker dat ik er zelf ook een goed humeur van kreeg.

De finishing touch zag ik helemaal zitten. Ik kwam op instagram hele gave muurstickers tegen en die maken het kamertje echt tot een baby / kinderkamertje. Kleedje hier, stoeltje daar. Nog steeds ben ik volop aan het schuiven met accessoires en kussens maar dat is juist leuk!
Stiekem kijk ik nu elke dag even naar het nog lege kamertje en krijg ik een lach op mijn gezicht. Wat een kleurtje op de muur al niet kan doen.
Als ik nu de reacties van familie en vrienden hoor ben ik best wel trots op het eindresultaat.

Liefs Hilke 
http://www.instagram.com/by.hilke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.