Interieur

Inspiratie: Project finding dreamhouse

Vandaag een nieuw blog geschreven door Esther, opzoek naar een droomhuis voor haar en haar vriend. 

De afgelopen 5 jaar zijn wij opzoek geweest naar een nieuwe woning voor ons tweetjes. In eerste instantie wilde we graag een opknappertje, maar na het verbouwen van onze eerste woning, leek het ons slimmer om toch een woning te zoeken die al volledig af was. Na het bekijken van 10 kluswoningen en 10 instap-klare-woningen wisten we nogsteeds niet wat we wilde. De kluswoningen waren te veel werk en hier zagen we overal beren op de weg… De instap-klare-woningen waren ook een lastig verhaal, de afwerking die ons tegen viel of een plastic plafond…

Er kwam een leuk nieuwbouwproject in Roosendaal dit leek ons echt super tof. We hadden ons ingeschreven op de woning die we wilde en we kregen de woning…. Maarrrrr dit was natuurlijk te makkelijk…. Na flink rekenen met de kosten die er nog bij gingen komen – extra stopcontacten, stucadoren, aanleg tuinen, vloerafwerkingen etc kwamen we toch al gauw op een flink budget uit. Onze zoektocht dus weer gestrand…

In 2018 werden we papa en mama van onze dochter Sara en hadden we toch wel echt besloten dat het huis waar we nu woonde toch echt te klein was. Terug op jacht… Dit keer zijn we gaan kijken naar woningen die goed onderhouden waren, maar niet helemaal naar onze smaak. Ons oog viel op onze huidige woning. Het stond al 10 jaar te koop en er woonde al een aantal jaar oost-blokkers in. Het was dus van binnen wel een beetje uitgeleefd. We bezochten het huis en werden spontaan verliefd op de mogelijkheden. In mei 2019 kregen we de sleutel en in oktober 2019 zijn we verhuisd!

Ikzelf ben architect en mijn vriend is mega handig, wat hij overigens niet van een vreemde heeft. Aangezien zijn vader en oom samen vele projecten verbouwen. Het plan was, om over de volle breedte een aanbouw te zetten en de achtergevel eruit te slopen. Verder wilde we alle ruimtes aanpakken. Zo konden we een kookeiland maken en onze roomdivider gashaard realiseren. De badkamer ombouwen naar een zwart wit variant. En last but not least de rode steentjes vloer en de keuken en badkamer eruit slopen!

 

Situatie in 2019 toen we het kochten. 

Voordat we een bod deden op de woning had ik het plan helemaal uitgetekend en de mogelijkheden onderzocht. De garage die eraan vast zat kon geïntegreerd worden tot bijkeuken en garage. En de begane grond zou een stuk ruimer worden door alle aanpassingen die we voor ogen hadden. De bestaande aanbouw (waar de keuken zit) had een binnen hoogte van 2,4 meter en de woonkamer een hoogte van 2,6 meter. Ik wilde absoluut geen balk van links naar rechts in het zicht hebben. Samen met de constructeur ben ik gaan kijken naar de mogelijkheden en hebben we het nagenoeg strak getrokken. Van de aanbouw is enkel de vloer blijven liggen. En het kleine hoogte verschil is opgevangen door een led-strip.

 

De leefkeuken + speelruimte.

De grote ramen langs de achterzijde zorgen voor veel natuurlijke lichtinval en dit licht op het noorden. Hier komt dus nooit direct zonlicht naar binnen. Het is zo fijn om een lichte woning te hebben met zoveel natuurlijk licht. Eerst dachten we eraan om een daklicht te plaatsen maar dit kwam niet helemaal overeen met het plan dat ik had. Achteraf ben ik blij dat we het niet hebben gedaan. De schuifdeur (naast de plankjes) lijd naar de bijkeuken.

 

Zicht vanuit de leefkeuken naar de zithoek / hal

De leefkeuken vormt dus eigenlijk het hart van het huis hier ontvangen we vrienden en familie. De zithoek gebruiken we echt voor de avond om lekker met z’n tweetjes een serie te kijken. Overdag lig ik natuurlijk ook wel is op de bank als Sara aan het spelen is en dan kan ik mooi door de doorkijkhaard het volledige huis overzien, IDEAAL! Naast de gashaard hebben we een soort souvenirs-strook gemaakt. Hier staan alle souvenirs van alle reizen die we hebben gemaakt en zo hebben deze toch een mooie plek in ons huis zonder dat ze ergens verloren op een plankje staan. De glazen deur tussen de hal en de speelhoek was echt een must! Om zo een open verbinding met de hal te creëren.

 

De inkomhal met de trap naar boven. 

Vanuit de zithoek naar de leefkeuken gekeken

Speelhoek tussen de zithoek en leefkeuken.

In het interieur wilde ik vooral wit, zwart en houttinten terug laten komen. Om zo een rustig en licht interieur te creëren. Ik noem mijn eigen stijl Modern Chique. Dit heb ik geprobeerd door te trekken door het hele huis. Hieronder zie je een foto van de badkamer. De badkamer is redelijk klein 2,5×2 meter. De must was dat er een bad, douche én toilet in gingen passen. Na wat passen en meten is het gelukt. De zwarte kranen, de witte hexagon tegeltjes maken het echt een prachtige combi. De hout accenten maken het ook helemaal af!

Het semi-vrijstaande bad.

 

De badkamer vanuit de deur.

En ik wilde als laatste nog afsluiten met de slaapkamer van onze dochter. Ook hier hebben we dezelfde stijl toegepast. De meubeltjes zijn trouwens allemaal tweede-hands en hebben we zelf opgeknapt. De blog van de kinderkamer lees je binnenkort!

 

2 gedachten over “Inspiratie: Project finding dreamhouse

  1. Heel mooi en strak naar eigensmaak ingericht. Voor al de uitbouw heeft meer licht en ruimte gegeven aan de woning.
    Veel leef en woon plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.