Interieur

Inspiratie: De peuterkamer van Jayden

Ben je opzoek naar een mooie stijlvolle inrichting? Bekijk dan eens de inspiratie kamers. Dit keer de lichte peuterkamer van Jayden! 

Hoihoi! Interior by hegeman vroeg mij om een blog te schrijven over de kinderkamer, super leuk natuurlijk. Ik neem jullie mee in het proces van lelijke kamer naar leuke kinderkamer! Maar eerst even voorstellen, mijn naam is Larissa, 23 jaar en ik ben mama van een zoontje, Jayden van 2 jaar oud. Ik woon op dit moment in Rotterdam. Voorlopig nog samen met mijn lieve oma maar hoop over tijdje wel huisje te hebben met mijn vriend.

Op dit moment zit ik al meer dan een jaar thuis van een burn-out sinds kort gaat weer stuk beter en ligt mijn focus nu helemaal op instagram, inrichten van de kinderkamer en fotografie en leuke samenwerkingen! 

Met de geboorte (5 jan ‘18) van Jayden zaten we eigenlijk in één de zelfde (niet hele grote) kamer. Het was een rommeltje. Totaal niet nagedacht over hoe ik het wou. Gewoon snel wat spullen gekocht, blauwe verf op de muur (ja, ik had meteen spijt) en klaar. 

In het eerste jaar ging het prima samen, kind is nog klein slaapt veel. Nog niet heel veel speelgoed en hij kon nog niet lopen in het begin, dus mijn spullen waren veilig. Langzamerhand kwamen er steeds meer spullen bij en werd het een chaos (ik zal jullie de foto’s besparen). Jay werd nieuwsgieriger dus ging overal in de kasten, kon lopen en maakte er een zooitje van. Het werd echt tijd voor een eigen plekje voor jayden met zijn spulletjes maar alleen was er geen extra kamer over. 

Lente 2019 – mijn broertje woonde ook nog bij ons maar ging weer terug naar onze moeder. F-e-e-s-t voor mij en jayden want er was een kamer vrij. Jayden kon eindelijk zijn eigen plekje krijgen en ik kon helemaal los gaan in het stylen ervan maar eerst moest er nog een hoop gebeuren. Natuurlijk werd eerst de kamer leeg gehaald. Maar toen werd het voor 4 maanden een katten kamer want het raam was lek en wilde we eerst laten maken maar wachten daar op duurde lang en ik had geen geduld. Ik begon alvast maar wat spullen te kopen bij onder andere H&M en Ikea.

Om een idee te krijgen dit was before. Een troep en ook hier zat die vreselijke blauwe kleur (sorry alvast voor de mensen die van blauw houden). Na dat het raam was gemaakt konden we eindelijk gaan beginnen. Hup naar de gamma, laminaat uitzoeken en kleurtje voor op de muur. Keuze uit honderden kleurtjes en ik kon natuurlijk niet kiezen maar dat is uit eindelijk allemaal goed gekomen. 

November 2019 was het dan eindelijk af. Naja bijna “af” want ik wilde nog een hoop dingetjes toevoegen. In het begin was nog beetje kaal en had jayden nog niet zijn eigen bedje. In ieder geval was ik echt verliefd geworden op de kleur op de muur en nog steeds. Deze is van gamma eigen merk en heet bourgeois brown.

Januari 2020 kreeg jayden zijn eigen peuterbed. Dit maakte echt zo’n verschil in zijn kamertje. Paste natuurlijk ook stuk beter dan zo’n grote mensen bed. Ik wist in begin niet zo goed waar ik het bed wilde neerzetten eerst in een hoekje (zoals op de foto), toen hier & daar en weer onder het raam. Ik was nog heel erg zoekende hiermee. Ook begon ik de muur meer te versieren en kreeg jayden voor zijn 2de verjaardag een super leuke glijbaan. Een dik succes hier en echt een eyecatcher ook. Top ding. Het bedje komt van wehkamp en de glijbaan van deugniet & co (jupiduu) https://www.deugnietenco.nl/a-58008156/glijbanen/houten-glijbaan-wit/#description 

 

Het is nu maart 2020 en ik kan nu echt zeggen dat ik tevreden ben met jayden zijn kamer! Ik vind het lastig om mijn stijl te beschrijven aangezien ik maar iets doe, gewoon met dingetjes die ik leuk vind. Mijn stijl is denk ik vooral wit, licht met duidelijk kleur accent en mengelmoes aan spulletjes, veel roze maar ook natuurlijke tinten. Verder hou het beetje speels/rommelig. Het hoeft niet TE perfect. Ik hou van roze. Ik heb (voor nu) gewoon roze toegepast in jayden zijn kamer want roze kan ook voor jongens en deze mama houd er van. Later is hij natuurlijk vrij om zijn eigen kleuren en thema te kiezen (en dat is dan weer een leuk project).

Ik ben echt fan van Ikea, love it. Ik haal daar bijna al mijn meubels en spullen. Vaak is het lekker goedkoop en prima spul. Daarom zal je dat ook veel terug vinden in jayden zijn kamer. 

Ook haal ik echt onzettend veel van h&m home en xenos. Qua speelgoed is little dutch hier favoriet en het staat nog leuk ook! 

Verder ook nog:

•Deugniet & co
•Forestandbear
•Happy horse
•Sass & belle
•Dutch lifestyle nl
•Studio perspective
•Hema
•Zara home
•Primark

Ik zit continu vol nieuwe ideeën voor jayden zijn kamer, zo wil ik iets gaan doen met muurstickers van forestandbear en komt er in een andere kamer (waar zijn klei en teken hoekje is) een leuk behangetje.

Liefs Larissa
https://www.instagram.com/moedermaantje/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.