Play & interiorproof

Het interiorproof(!) poppenhuis van Vayèn Beau ❥

Vroeger toen ik nog geen kindje had, had ik het idee dat als ik later een kind zou krijgen nooit velgekleurd speelgoed wilde. Bah, wat vind ik dat eigenlijk afschuwelijk. Stiekem voor kinderen onwijs leuk, maar interieurproof – nee dat is het zeker niet! Nu is Vayèn Beau inmiddels ruim 2.5 jaar oud en moet ik bekennen dat ook wij wel velgekleurd speelgoed in huis hebben. In ons vorige huis hield ik mij veel minder bezig met interieur dan dat ik nu doe. Daarom wil ik al het velgekleurde speelgoed achter deurtjes hebben in een kast.

Uiteraard mag er wel speelgoed in zicht zijn, maar liever speelgoed wat interieurproof is! Zo ontdekte ik enkele merken die (onder andere) speelgoed hebben in natuurlijke kleuren; Petite Amélie! Een prachtig merk wat in Lyon 2010 begon met hun aller eerste wiegje. Nu is het een merk wat design en kinderkamer/speelgoed samen laat komen.

Wij hebben het Petite Amélie peuterbed plume 140×70 incl. lade. Vayèn Beau slaapt inmiddels al drie kwart jaar in een peuterbed. Daarnaast hebben wij het poppenhuis van Petite Amelie ‘La Maison D’ Amélie’. Het is een stijlvol houten poppenhuis in wit, grijs en zwarte tinten. https://www.petiteamelie.nl/houten-poppenhuis-amelie.html

Omdat momenteel het Corona virus door het land trekt, en Vayèn Beau veel binnen speelt (uit voorzorg!) is het prettig dat ze zich een langere tijd vermaakt met speelgoed. Vaak is ze snel op dingen uitgekeken, vind het moeilijk om alleen te spelen (ja, dat is ook de leeftijd). Maar tot op heden kan ze uren spelen met het poppenhuis. Ik merk dat haar fantasie begint te komen en ze rollenspelletjes gaat spelen. Echt onwijs leuk om te zien!

Het poppenhuis wisselt haar slaapkamer af met de woonkamer of speelkamer. Geeft niets, hij past mooi bij het interieur en doet geen pijn aan de ogen ;). Zoals Petite Amélie beschrijft; een eye-cather in de kinderkamer, maar zal ook in de woonkamer niet misstaan. Hier geef ik ze zeker geen ongelijk in! Wanneer het huis op haar slaapkamer staat, hoor ik soms dat ze rond 05:00u al wakker is en aan het spelen. Ooops!

Wat ook leuk is, het poppenhuis wordt geleverd met een 19-delige meubelset. Zo hoef je niet alle meubels extra aan te schaffen, alleen de poppetjes. Dit kunnen houten poppetjes zijn van het merk zelf. Maar ook andere poppetjes (playmobile, maileg muizen, etc). Voor dit laatste hebben wij gekozen, zodat wij dit goed kunnen uitbreiden qua collectie.

Maileg muisjes gekocht bij mixmix.nl

Vond je dit leuk om te lezen? Binnenkort meer interieur-proof speelgoed voor kinderen op mijn blog! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.