Interieur

Inspiratie: Het aanbouwproject van Melissa en haar gezin!

In februari 2012 hebben wij de sleutel gekregen van onze toen nieuwbouwwoning. Vanuit de bouw zat hier al een aanbouw aan van 1 meter. We hebben er dus niet voor gekozen om er nog een extra uitbouw aan te laten zetten tijdens de bouw. Dit was wel mogelijk, maar omdat we toch nog maar samen waren hier uiteindelijk niet voor gekozen. We waren ook allebei piepjong en waren al heel erg blij dat we zo’n huis konden kopen (hoekwoning).

Maar na de oplevering van ons huis had ik al vrij snel spijt van deze beslissing. Wat baalde ik (echt alleen ik, want mijn partner vond het prima) dat we er toen niet nog een extra meter aan hadden laten zetten. En vooral als je dan bij mensen in de straat komt waarbij dat wel gedaan is. Wauw wat was 1 meter al een groot verschil. De gedachte was altijd dat we dit nooit meer gingen doen, omdat werkelijk alles dan overhoop moest.
 
Tot vorig jaar april. Het begon toen ineens bij beide toch te kriebelen. Onze buren een paar deuren verder hebben er een aanbouw van 2.80 meter aangezet. En wat was dit mooi gedaan en wat was het groot. We hebben dezelfde aannemer gebeld voor een afspraak en onze wensen doorgesproken. We zijn eruit gekomen en half september gingen de heipalen de grond in. In augustus waren we al begonnen om de tuin zo goed mogelijk leeg te ruimen zodat de aannemer alle ruimte had.
Wij hebben gekozen voor een aanbouw van 2.20 meter. Omdat we toch graag onze zijpoort wilde behouden en deze zou anders komen te vervallen omdat een stuk verder de tuin van onze zijburen direct grenst aan onze tuin.
 
Tijdens de verbouwing hebben we gekozen voor een grote lichtstraat van Luxlight van ruim 3 meter breed. Zodat het in de woonkamer door de uitbouw niet te donker zou worden. Er zit ook een screen in verwerkt zodat het in de zomer niet te warm wordt binnen. Dat zou ik iedereen aanraden die een lichtstraat laat plaatsen.
 
Tevens hebben we ook gelijk gekozen voor vloerverwarming. Eindelijk die lelijke radiatoren weg en wat is het heerlijk! Zeker voor de kinderen die veel op de grond spelen.

Een grote wens van onze was om een mooie gashaard te hebben in de woonkamer. We hebben gekozen voor een grote cinewall met een gashaard van Global van 1.20 cm. We zijn hier ontzettend blij mee en wat heeft het een geweldige sfeer als de haard aanstaat.

Wat je tegenwoordig veel ziet zijn stalendeuren. Ook dit wilde we graag verwerken in onze woonkamer. We zijn naar GewoonGers geweest hebben daar een mooie taatsdeur besteld. Het mooie van een taatsdeur vinden wij dat er geen deurpost meer nodig is. De deur wordt bevestigd met een pin in het plafond en een pin in de grond.
Voor onze verbouwing hadden we spachtelputz op de wanden. Nu wilde we alles heel strak hebben en wat is dat een verschil! Veel rustiger en het is ook makkelijker om eens een muurtje te verven. We hebben 1 muur in RAL 7043 (verkeersgrijs) laten verven. En de rest van de muren zijn wit.
 
Aangezien we vloerverwamng wilde, moest de hele vloer eruit. We zijn op zoek gegaan naar een mooie lichte vloer. Hiervoor hadden we best een donkere vloer. We hebben gekozen een voor pvc (plak) vloer van Ambiant (spigato Beige) in visgraat motief. Wat voor mij voornamelijk een echte must was, om de vloer icm bies en band te laten leggen. Wat een mooie luxe uistraling geeft dit!
De eerste week van december was onze verbouwing klaar. Al met al was het best pittig. Toen de aannemer nog voornamelijk buiten bezig was merkte we niet veel van alles. Maar toen eenmaal de vloer eruit moest, hebben we een aantal weken boven gewoond. En vooral dat we vonden erg pittig met 2 kleine kinderen.
 
Wat genieten we nu van onze verbouwde beneden verdieping. Er is echt plek voor veel vrienden en familie en de kinderen kunnen nu ook hun speelgoed lekker laten liggen zonder dat we onze nek erover breken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.