Interieur

Onze hotel chique badkamer

Hoera! Het huis begint steeds meer een huis te worden, de badkamer is af! Maar dit heeft wel veel energie gekost en wil je weten waarom? Lees dan even verder!  

Laat ik bij het begin beginnen, is wel zo logisch hè. Onze badkamer, ik wist precies wat ik wilde. Ik had inspiratie via Pinterest gehaald en wist dat het zandkleur met zwart moest worden. Hotel chique noem ik het maar. Patrick en ik werken beide fulltime en wilden thuis het luxe gevoel krijgen van een hotel, waar je echt tot rust kan komen. Is soms ook wel nodig met een peuter, niet alleen van het werken hoor. Zo had ik ooit een keer bij iemand een twee persoons bad gezien, ik zou én moest dat hebben wanneer ik ooit een eigen huis zou kopen. En omdat wij nu in een nieuwbouw wonen, kon de badkamer zo groot of zo klein als we zelf wilden. 

Nu ik eenmaal in gedachten had wat ik wilde, deelde ik dit met Patrick. Ook zijn smaak leek dicht bij die van mij te liggen dus wij gingen naar een badkamer zaak in de buurt. Liepen wat rond (met toen nog een meisje wat nog geen 1 jaar was). We konden plaats nemen aan tafel en onze wensen uit spreken. Liepen weer door de winkel en ik wees van alles aan wat ik mooi vond. Uiteindelijk hebben ze een badkamer voor ons in 3D geschetst en kregen deze op papier mee. Eenmaal thuis keken we nog eens naar de schets, nee we waren niet tevreden. Waarom? Geen idee, het was het toch net niet helemaal. 

Vervolgens hebben we ons georiënteerd bij een andere badkamerzaak; Natuursteen Totaal in Rijssen (Overijssel). http://www.natuursteentotaal.com En ook weer ging de kleine meid mee. (Niet handig! Een kruipend meisje door de winkel heen, rennen en vliegen en vooral niet stil zitten). We werden vriendelijk ontvangen en benoemden dat we aan het oriënteren zijn voor een badkamer. Ja, hier had ik een goed gevoel bij. Ik wees tegels aan wat ik mooi vond, moet dat nu vaak ook net weer het duurste zijn (onbewust). We hadden dè tegel op de grond liggen die we beiden mooi vonden, maar toen viel mijn oog op mozaïek. Het paste PERFECT bij de tegel. Pakte een zwarte douche kop uit de winkel en legde deze er ook bij. Weer PERFECT! 

We waren er al snel over uit, dit word het! Geen discussie meer mogelijk. Dus ook bij Natuursteen Totaal werd onze badkamer opnieuw getekend. Oh, maar wacht.. ik zag ooit ergens een Sunshower voorbij komen, via Pinterest dacht ik. Kan dat er ook nog in verwerkt worden? Uiteraard is alles mogelijk, komen alleen wat extra kosten bij ;). Als ik het zo terug lees tijdens het schrijven, lijkt het wel alsof ik in de supermarkt stond. ‘Doe er ook maar bij’. Haha! 

Oke, na enkele afspraken gehad te hebben – last minute nog even alles doornemen hebben wij akkoord gegeven op de badkamer! De tegels die wij in de badkamer hebben, wilden wij ook onze woonkamer, keuken, werkkamer, gang en in het toilet. Kortom, het grootste gedeelte van de woning. Voor eenheid. Dit geeft rust in huis vind ik maar ook warmte. 

Zo gezegd, zo gedaan. De tegels zijn 90×90. En werden door de woning gelegd door de tegelzetter. En ook in de badkamer en toilet. Wat moet die tegelzetter zere armen hebben gehad door de hoeveelheid en formaat van de tegels. Jeetje! Maar het lag na enkele dagen, overal waar het moest. Wauw, het huis leek steeds meer een huis. 

Het moment dat de badmeubels geleverd werden, met name het bad – daar kwam het probleem! Het twee persoons bad paste niet door het trapgat, wat nu? Alle pompen waren  eraf gehaald waardoor het bad een stuk smaller werd, echter zonder resultaat. Nog steeds paste het bad niet door het trapgat. Stond ‘ie dan, in de woonkamer. Heel toevallig was er een dag later buiten een shovel aan het werk, voor 50 euro en een krat bier wilde de bestuurder van deze shovel dit wel proberen. Over dwars door het badkamer raam. En guess what? Op de millimeter na ging dit goed. Hallelujaaa!! Het bad stond op zijn plaats. 1-0 voor ons. 

Het bad heeft een heerlijke jets, waardoor je heerlijk kan ontspannen in bad. In het muurtje achter of voor het bad (ligt er aan op welke plek je in de badkamer staat;)) is een televisie gemonteerd. Ik vind dit zo fijn hè en het geeft mij echt een ultiem gevoel van ontspanning! Een muziekje op YouTube, een filmpje of serie op Netflix of de random zenders. 

 

Zoals je op de afbeelding kan zien, hebben wij een Sunshower (in de afbeelding is hij nog niet bevestigd – alleen de rand). De Sunshower Deluxe Black heeft 5 infra rood lampen en 4 uv lampen, wat zorgt voor een heerlijk relax momentje tijdens het douchen. Je kan hierbij zelf je sessieduur bepalen (maximaal 10 minuten). De sunshower hoeft niet perse ingebouwd te worden, hij kan ook op tegels bevestigd worden. Wij hebben gekozen om hem in te bouwen, echter heeft deze sunshower een ‘bak’ aan de achterkant, waardoor wij in de slaapkamer een extra muurtje hebben gemaakt (de Sunshower achterkant komt uit in de slaapkamer). Hier zal ik nog eens afbeeldingen van laten zien. 

Het bevestigen van de spiegel boven de wastafel was ook nog wel een dingetje! Ooops! Een hoekje van de spiegel is afgebroken tijdens het ophangen. Gelukkig zijn we goed verzekerd! En hebben na enkele weken een nieuwe spiegel ontvangen. Hier zit een verwarming in, zodat ik na het douchen vrijwel direct mijn make-up kan aanbrengen doordat de spiegel niet beslaat. Win-win! Maar tot dat de nieuwe spiegel er was, even de oude kapotte opgehangen, konden we onszelf nog zien tijdens het tanden poetsen. Haha!

 

Welke keuze en types hebben wij?

Tegels – Gazzini, type Fusion, kleur grigio 90×90 via http://www.natuursteentotaal.com
Mozaïek – Sicis mozaïek (de kleur ga ik navragen!) via http://www.natuursteentotaal.com
Sunshower – Sunshower Deluxe Black 
Douchedeuren – RIHO via http://www.natuursteentotaal.com
Toilet – (ga ik navragen!) via http://www.natuursteentotaal.com
Bad – (ga ik navragen!) via http://www.natuursteentotaal.com
TV – Ocea Pro 220 Smart Touch badkamer (22” Full HD TV) via http://www.evervue.nl
Houten jaloezieën  via http://www.123jaloezie.nl

Volgens mij heb ik zo wel het een en ander over de badkamer geschreven, maar mocht er nou iets ontbreken of heb je nog een vraag – stuur je dan een berichtje? 

Liefs Lisanne 

10 gedachten over “Onze hotel chique badkamer

  1. Wat leuk en herkenbaar als het gaat om het ‘moment’ waarop een eerste probleem zich voordoet tijdens een verbouwing. Het ziet er prachtig uit! Ben benieuwd naar de rest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.