Interieur

Van kavel naar droomhuis

Als je ooit de droom hebt om een eigen huis te (laten) bouwen en dit wordt ineens een reële mogelijkheid dan komen er toch wel heel veel dingen op je af. Het is een geweldige ervaring en beleving maar stiekem niet iets wat je heel vaak zou doen (althans, ik niet!) want het kost wel veel tijd en energie. Lees in mijn blog hoe wij ons droomhuis hebben kunnen realiseren en nog steeds druk hiermee zijn. 

Via Funda waren wij opzoek naar een nieuwe woning, in een nieuwe plaats en dichterbij ons werk. Zo lieten wij onze ogen vallen op een nieuwbouw project. Het huis was een voorbeeld huis op de afbeelding, maar toch was dit voorbeeld huis al helemaal onze stijl woning (een jaren 30 woning). Uiteraard wisten wij voor het zoeken naar een nieuw huis, wat wij konden opnemen aan hypotheek. Vrijwel direct pakte Patrick zijn telefoon en belde naar de verkopende partij. Yaassshh! Er waren nog enkele kavels vrij. Ik weet niet hoe lang het heeft geduurd, maar al heel snel zaten wij om tafel met het projectteam. Doordat onze naaste buren al verder waren in het traject konden wij gemakkelijk inspringen. Zo hadden zij al enkele voorkeuren aangegeven van bijvoorbeeld de stenen. Goh, toevallig ook onze smaak. 

Na enkele gesprekken gehad te hebben en heel veel keuzes/beslissingen, hebben wij onze handtekeningen gezet in december ’17. De bouw zou beginnen in de zomer van 2018 dus dat duurde nog eventjes. Maar hadden wij lang de tijd om allerlei dingen uit te zoeken, welke keuken vinden wij mooi, maar ook welke badkamer, willen we tegels of pvc of hout etc. Er komen zo ontzettend veel dingen bij kijken, waar je van te voren helemaal geen rekening mee houd, ik niet in ieder geval. Zo vroegen ze tijdens de gesprekken welke kleur stopcontacten je wil, alles kan natuurlijk – tegen meerprijs. En waar wil je de stopcontacten? ‘Uh, ja dat is een goede vraag – doe maar wat’. Het probleem is, ik weet super goed wat ik mooi vind qua interieur maar alles erom heen, tja.. geeeeen idee! Daar had Patrick gelukkig wel de nodige kennis van en dit dus ook wel even goed uitgezocht. 

He he, eindelijk was het dan zover en begonnen ze in de zomer van 2O18 aan het bouwen van onze droomwoning. Het leek zo lang te duren, je betaald namelijk al gewoon de hypotheek van je nieuwe woning en dat terwijl je er helemaal niet woont en er überhaupt nog geen eens een woning staat. Dubbele lasten hadden we dus even een klein jaartje! Maar hey, we moesten er wat voor over hebben. 

Natuurlijk gingen we vaak van onze oude woonplaats naar onze nieuwe woonplaats, om ‘even’ te kijken bij de woning hoe ver het er voor stond. Maar we zaten meestal langer in de auto dan dat we er waren. In de winter was het ook nog eens super koud, sta je dan buiten met een dikke jas, sjaal om te kijken naar een paar stenen. Gelukkig woonden de nieuwe buren dichterbij, dus maakten ze ook geregeld een fotootje voor ons! 

En yes, we mochten enkele keren kijken in de woning, hoe zag het eruit van binnen, moesten er nog dingen worden aangepast of niet. En eerlijk, we hebben wel eens vaker binnen gekeken ‘illegaal’, dan haalden we gewoon eventjes de hekken erom weg. Tijdens de kijkmomenten is het een ideaal moment om nog eens allerlei dingen op te meten, het nisje voor de koelkast, de ruimte voor het kookeiland etc. Tip: Neem altijd tijdens deze momenten een rolmaat oid mee! En nog een tip: Wanneer je de leidingen nog kan zien, maak hier foto’s van. Bijvoorbeeld van de vloerverwarming of de afvoer van het water. Zo kun je later terug zien waar je niet in de muur of grond kan boren ;). 

De oplevering van de woning vond plaats op 22 februari 2019. 

En trouwens, dit is mijn aller eerste BLOG evah, wat vinden jullie er van? Te lang dradig of willen jullie juist meer details? Zet het aub onder in een reactie! 

Liefs Lisanne. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.